Leikkiä ikä kaikki

Leikkiminen on 130-vuotiaan yrityksemme perusta ja olennainen osa elämää. Leikkiminen auttaa meitä kehittymään ihmisinä. Siksi tavoitteenamme ei ole ainoastaan valmistaa leluja, jotka kestävät useiden sukupolvien leikit. Pidämme tärkeänä myös lapsuuden ja koko elämän rikastuttamista. Kun lakkaamme leikkimästä, lakkaamme kehittymästä. Jos kadotamme sisäisen lapsemme, menetämme samalla ihmisyytemme.

Haluamme juhlistaa meissä kaikissa asuvaa lasta – sekä lasta joka joskus olimme että lasta joka tulemme aina olemaan. Sisimmässämme asuvan lapsen ansiosta voimme ymmärtää toisiamme, ottaa uteliaana askelen eteenpäin ja antaa mielikuvituksen lentää. Silloin maailma ei koskaan näytä harmaalta. Mikä tärkeintä, sisäisen lapsemme luovuus vapauttaa meidät.

Juhlistetaan siis 130 vuotta kestänyttä lapsuutta.


Tänäänkin joku juhlii syntymäpäiviään

Emme ole ainoita, joilla on tänä vuonna aihetta juhlaan. Joku täyttää vuosia joka päivä. Eivätkä syntymäpäivät ole mitään ilman lahjoja. Lelumme ovat täydellinen lahja pienille seikkailijoille – ja niille, joiden pitäisi tutustua uudelleen sisäiseen lapseensa.

Celebrate a friend


Leikkimisen arvo

Leikkiminen ja luovuus ovat tärkeitä kaikille ihmisille, eivät ainoastaan meille BRIOlla. Tutkimusten mukaan leikkiminen on välttämätöntä lapsen älyllisten, emotionaalisten ja sosiaalisten taitojen kehittymiselle. Leikkiminen edistää esimerkiksi lapsen kielellistä kehitystä ja opettaa kognitiivisten ja emotionaalisten prosessien säätelytaitoja. Kuulostaa tärkeältä, vai mitä?

Viimeisimpien tutkimusten mukaan luovan leikin tärkeys sivuutetaan nyky-yhteiskunnassa yhä useammin. Sen vuoksi emme haluakaan juhlistaa yrityksemme vuosipäivää, vaan leikkejä 130 vuoden ajalta. Otimme varaslähdön jo viime vuonna, kun kehityspsykologi ja pienten lasten koulutuksen asiantuntija tri David Whitebreadille myönnettiin

11. marraskuuta 2013 BRIO Prize palkinto hänen tutkimuksestaan leikin ja luovuuden merkityksestä lasten kehitykselle.

Lennart Ivarsson Scholarship Fund myöntää BRIO Prize -palkinnon lasten ja nuorten kehitykseen erikoistuneelle tutkijalle tai hyväntekeväisyysjärjestölle, jonka toiminta on tärkeää lasten ja nuorten hyvinvoinnin kannalta. Palkinto myönnettiin nyt 20. kertaa. Kun kerran olemme päässet ideoilla leikittelyn makuun, loppua ei näy.

Lue lisää David Whitebreadin tutkimuksesta ja BRIO Prize -palkinnosta.