Daniel Mauritzson suunnittelee leluja BRIOn pääkonttorissa Ruotsissa toimivassa tutkimus- ja tuotekehitysyksikössä. Kun uuden lelun suunnitteleminen alkaa, hän vetää ensimmäiset viivat tyhjälle paperille ja seuraa idean kehittymistä, kunnes lopullinen prototyyppi on valmis tuotantoon. Aikaa voi kulua 6–18 kuukautta.
“Mitä mielessäsi liikkuu, kun suunnittelet uusia leluja?”
“Työni pohjautuu neljään perussääntöön. Leluilla leikkimisen tulee olla turvallista, lelujen on täytettävä BRIOn tiukat laatuvaatimukset, lapsen täytyy ymmärtää lelujen toiminta helposti ja lelujen tulee auttaa lasta kasvamaan leikin avulla.”
“Kun suunnittelet uutta lelua, mistä tiedät, että se vetoaa lapsiin?”
“Lasten leikkimisen katseleminen sekä lasten ajattelemisen ja reagoimisen ymmärtäminen on tärkeä osa työtäni. Uusia leluja testatessamme käytämme kollegoideni kanssa paljon aikaa lasten leikkimisen tarkkailuun sekä eri tapoihin käyttää lelua. Yritämme ottaa tästä opiksi suunnittelutyötä varten. Se on äärettömän mielenkiintoista, koska aina oppii jotain. Lasten mielikuvitus on ihmeellinen maailma.”
“Mitä sinulle merkitsee se, että lelujen täytyy auttaa lapsia kasvamaan?”
“Viihdyttäminen ja kasvamaan auttaminen täytyy pitää erillään toisistaan. BRIOlle lelut eivät merkitse lasten viihdyttämistä tai rauhoittumista. Onnistunut lelu pystyy innostamaan lapsen mielikuvitusta ja olemaan osa lapsen kasvua kaikkien ikäkausien aikana. Kuuluisa kävelyvaunumme on tästä hyvä esimerkki. Sen avulla lapsi voi oppia kävelemään. Kun lapsi kasvaa, sitä voi käyttää erilaisten esineiden säilytyspaikkana. Ja myöhemmin sen avulla voi kuljettaa muita leluja. Kun lapset varttuvat, lelun täytyy siirtyä uudelle tasolle yhdessä heidän kanssaan. Mietimme näitä asioita paljon.”